Hoppa till innehåll

Digitala aktiviteter

IT-café på Alla Hjärtans Hus

torsdagar kl 14.45 – 15.45
under februari – april och september – november 2023.

Du som känner att du behöver hjälp med att använda din mobiltelefon, surfplatta eller laptop är välkommen till Alla Hjärtans Hus. Här kan du ta en fika medan du väntar på hjälp.

Covidbevis

Klicka här så hittar du en manual för att hämta hem ditt covidbevis

Nu är det dags för lite självstudier – testa vad du behöver.

Att se och höra sina nära och kära
Kan du träffa dina nära och kära på Internet? Har du inte använt sociala medier för videosamtal?

Digitalhjälpen
Behöver du bli bättre på använda digitala verktyg och tjänster kan vi tipsa om Digitalhjälpen som är framtagen av Post- och telestyrelsen (PTS).
Digitalhjälpen finns information, guider, länkar och instruktionsfilmer som hjälper besökaren att exempelvis handla på nätet, umgås digitalt och bli bättre på att använda digitala tjänster som kan underlätta vardagen.

Digitala jag” är en utbildning för dig som vill bli tryggare med att använda digitala tjänster i din vardag, från Google Digitalakademin och Arbetsförmedlingen. Börja med introduktionsfilmen och sedan väljer du det du tror dig behöva.

Den här introduktionsfilmen visar lite vad det handlar om och hur du kan använda materialet.

Är du osäker på vad du behöver lära dig mer om? Här får du möjlighet att skapa en personligt anpassad mix av innehållsdelar från utbildningens olika spår, utifrån just dina behov.

I detta spår får du lära dig vad du behöver tänka på för att vara trygg och säker när du använder digitala tjänster. Innehållsdelarna handlar om allt från e-legitimation till digitala fotspår.

I detta spår får du lära dig vad du behöver veta för att kommunicera digitalt på olika sätt. Innehållsdelarna handlar om allt från sociala medier till hur chatt och videosamtal fungerar.

IT-support på Stadsbiblioteket

Halmstads bibliotek har skapat en hel del minikurser som du kan hitta här på Youtube.

Kultur digitalt

Det finns ett stort utbud av kultur som man kan delta i digitalt. Här presenteras ett axplock.

Vi är nu ganska svältfödda på kulturutbud och då kan ett digitalt besök på Kungliga Operan eller Dramaten i Stockholm vara ett bra alternativ.
För att hitta utbudet på Dramaten klicka här och välj vad du vill se och njut sedan av skådespelet.
Vill du gå på Operan klicka här och välj här av det utbud som finns tillgängligt.
Klicka här så kan du lyssna på Göteborgs Symfonikerna.

Hallands bildningsförbund i samverkan med kommunerna och Region Halland, har utvecklat en digital plattform på Youtube, där man kan ta del musikunderhållning av halländska artister. Här kan man även utöva sittgymnastik, sätta balansen på prov eller delta i en musikalisk frågesport.

Få lite inspiration av Seniorsurfarna

Tycker du det verkar komplicerat att använda en modern mobiltelefon? Vågar du inte testa en surfplatta? Vad kan du ha digital kunskap till? Se något eller några av de här avsnitten från SVT och vi hoppas du kan bli lite inspirerad att försöka.

SVTs ”Seniorsurfarna” har gjorts i två säsonger. Du kan gå in på UR Play och hitta alla programmen om hur några folkkära personer försöker ta till sig den här tekniken..